Dobré recepty

Ako si pripraviť dobrú ragú polievku

Suroviny:

100 g kuracích pŕs, 100 g morčacích pŕs, 100 g bravčového pliecka, 2 cibule, 50 g petržlenu, mrkvu, kaleráb, zeler, hrach, kukurica, pór, čierne korenie, paprika, estragón, bazalka, petržlenová vňať, soľ, kurací alebo zeleninový vývar, pochúťkovú smotanu, ocot alebo citrón.

Ako nato:

Na malom množstva oleji jemne osmažíme cibuľu, potom pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a zľahka o restujeme. Potom zeleninu vyberie a vo výpeku restujeme na kocky pokrájané mäso. Mäsa následne zaleje vývarom a mäso varí. Keď je mäso mäkké vložíme späť do hrnca zeleninu a dovaríme ju.

Kyslú pochúťkovú smotanu (môže byť aj smotana na šľahanie) zmiešame s múkou alebo zemiakovým škrobom, pridáme estragónom pridáme trochu vývaru z hrnca. Zmes dôkladne zamiešame a pomaly pridávame za stáleho miešania späť do hrnca. Polievku osolíme, okoreníme, dochutíme bazalkou, petržlenovou vňaťou a podľa chuti octom alebo citrónom.